Új jelszó kérése
Termék részletek


Popcorn Hour VTEN

Raktárkészlet: 1 db
Popcorn Hour VTEN
 • Popcorn Hour VTEN
 • Popcorn Hour VTEN
 • Popcorn Hour VTEN
 • Popcorn Hour VTEN
 • Popcorn Hour VTEN
 • Popcorn Hour VTEN
69 900 Ft69900

2015 tavaszán a Popcorn Hour VTEN-ben mutatkozott be a Sigma Designs első 4K-felbontásra és H.265 tömörítés dekódolására képes médiaprocesszora, amelyből ráadásul a zseniális VXP-képjavító elektronikát sem felejtették ki. A VTEN megjelenésével egyidőben a Cloud Media leállította az A-410 gyártását, így az újdonság annak utódjaként is tekinthető.

 

A Popcorn Hour VTEN a Sigma Designs 1,2 GHz-es SMP8757-es processzorára (az SMP8756 Macrovision nélküli változatára) épül, 1 GB RAM-ot és 512 MB-os falsh ROM-ot tartalmaz. Kezelőfelülete teljesen megegyezik az A-4x0 sorozat modelljeinél megszokottal, azaz az NMJ jukeboxot és az Apps Market alkalmazást is tartalmazza. Az új processzor ARM Cortex A9 architektúrájú, és egy Mali 400-as grafikai chippel dolgozik együtt.

Ellentétben az A-410-zel, nem tartalmaz minőségi DAC-ot, így analóg hangkimenetének minősége alapján nem különleges eszköz. A képért viszont itt is a VXPŸ elektronika felelős, így alátvány terén nincs elmaradása az A-400 és A-410 elődökhöz képest, melyek pedig felveszik a versenyt az akár 3-szor drágább Blu-ray lejátszókkal is, miközben nem okoz gondot nekik a CINAVIA-védett fájlok lejátszása sem. A hangot digitálisan HDMI-n, optikai vagy koax kimenetén keresztül képes a VTEN digitális erősítőre küldeni. Analóg hangkimenettel már nem is rendelkezik (bár pl. egy TV-re HDMI-n keresztül természetesen tud dekódolt hangot analóg sztereó formában is kiküldeni).

A lejátszható fájlformátumok terén alapvetően nincs változás a korábbi Sigma Designs processzoros Popcorn Hour modellekhez képest, de a VTEN új processzoránál a Sigma már nem támogatja a DVD lemezek lejátszását, a szükséges rutinokat ehhez nem biztosítja a lejátszók gyártóinak. Ennek ellenére a Popcorn saját megoldásával már működik a DVD ISO, mappa és USB-s optikai meghajtóban lévő gyári vagy írott lemezek lejátszása, de a menü nem elérhető, az egyes címek között nem tudunk választani, így alapvetően csak olyan lemezekkel használható rendesen, amelyekből a menü el lett távolítva vagy semmilyen más extra nincs a lemezen, mint a film (illetve a film maga az első TITLE). Természetesen a VTEN-en már a 4K felbontású, H.265 kódolású filmfájlok is lejátszhatóak, ezen a téren tud többet elődjeinél.

Mivel a VTEN apró mérete nem teszi lehetővé belső merevlemez használatát, ezért USB-s háttértár (kettő USB2.0 porttal rendelkezik), eSATA külső lemez, hálózaton (SMB, NFS, DLNA) elérhető tárhely és SD-kártya (olvasó a készülék jobb szélébe építve) lehet a számára elérhető médiafájlok forrása. Az opcionális WN-160P wifi-adapterrel vezeték nélküli hálózathoz is köthető, de HD-s filmlejátszásra csak a kábeles (ethernet) megoldás elég gyors, 3D-hez pedig gigabites ethernet-hálózathoz kell csatlakoznunk a VTEN-nel is.

Bár belső lemezt nem használhatunk, de a Popcorn Hour közismert NMT-programjai a VTEN-en is futnak, sőt, a firmware részét képezik. Segítségükkel megosztható a lejátszóhoz csatlakoztatott USB-s lemez vagy SD-kártya, illetve a rajtuk található médiafájlok a hálózatunkon, de persze torrentezhetünk is ezen háttértárakra.

A VTEN hátulján egy főkapcsolót találunk, amely bekapcsolt állapota esetén áramot adva a lejátszónak, az azonnal elindul. Ebből következik, hogy áramszünet után a lejátszót bekapcsolva fogjuk találni – akár csak az A-400-ast. Az A-410 már nem így működik, az ha áramot kap, kikapcsolt készenlétbe kerül, és a távirányítóra indul csak el. A VTEN-t tehát érdemes lehet a hátlapi gombbal is kikapcsolnunk, ha van rá esély, hogy megszakad, majd visszatér külső tápegységének áramellátása.

A VTEN nem a korábbi háttérvilágításos Popcorn Hour infra távirányítót kapta, hanem egy kevesebb gombot tartalmazó egyszerűbbet, de természetesen hálózaton keresztül is vezérelhető pl. az ingyenes NMJ Navigator alkalmazással tabletről, vagy a MobileRC appal telefonról. De működik a korábbi távirányítóval is, ami továbbra is kapható. Az A-410-hez készült külső infra vevő a VTEN-hez is használható, így a lejátszót akár el is rejthetjük, mégis irányítható marad infrán keresztül is.

 

A VTEN csomag tartalma:

 • Popcorn Hour VTEN
 • Infra távvezérlő
 • 2 × AAA elem a távirányítóba
 • HDMI 1.4 kábel
 • eSATA kábel
 • 5 V-os tápegység
 • Gyors üzembe helyezési útmutató (a teljes kézikönyv most is a PopcornHour.hu oldalról tölthető le, megegyezik az A-4x0 leírásokkal)

 

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  unas_833262
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.