Screenline vetítővásznak

Mint ahogyan minden iparágban, úgy a vetítővásznak gyártásának területén is akadt pár olyan úttörő cég, amelyek munkájának és fejlesztéseinek köszönhetően mára olyan termékeket vehetünk igénybe, melyek használata jóval könnyebb, külsejük tetszetősebb és kifinomultabb.

Egyik közűlük a közel 30 éves múltra visszatekintő olasz Screenline vállalat, akik számos újítást vezettek be a piacra.

A folyamatos innovációnak köszönhető, hogy mára 44 féle vetítővászon típus és 8 féle vetítővászon felület közül választhatunk. Lehetőségünk van tehát a számunkra legjobban személyre szabott vetítővásznat és felületet választani.


A termékeket hat nagy csoportra oszthatjuk:

  • Mennyezetbe építhető vetítővásznak
  • Elektromotoros vetítővásznak
  • Nagyméretű, elektromotoros vetítővásznak
  • Manuális, azaz kézi működtetésű vetítővásznak
  • Fix keretes vetítővásznak
  • Hordozható vetítővásznak
A mennyezetbe építhető vetítővásznak telepítésekor már az építési vagy átalakítási munkálatok megkezdésekor be kell szerelni a vásznat, illetve a helyét ki kell alakítani. Ezek a vetítővásznak kiváló minőséget képviselnek, vastag vászonfelülettel szereltek, és a tökéletesen sima felület elérése érdekében általában oldalfeszítettek. Használat alatt az elektromotor segítségével lenyílnak a mennyezetből, használaton kívül pedig visszacsukódnak oly módon, hogy teljesen belesimulnak a mennyezetbe. Lehetőségünk van távirányítóval, fali kapcsolóval vezérelni, de természetesen összeköthetjük őket a házi automatizálási rendszerrel is.

Az elektromos vetítővásznak hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, de oldalfalra vagy a mennyezetre szerelhetők. Itt is elérhetőek az oldalfeszített vetítővásznak, illetve választhatunk kifutóval vagy egyedi dizájnnal rendelkező vetítővásznak közül is. Ebben a kategóriában elérhetőek a vastagabb és tartósabb felületek is.

Egy nagyméretű vetítővászon esetén kulcsfontosságú a motor minősége. Az általunk kínált vetítővásznak mindegyike kiváló minőségű elektromotorral van felszerelve, és többszörös tesztelésen esnek át, mielőtt beépítésre kerülnek. Mivel ezen vetítővásznak szélessége elérheti a 10 métert is, így kulcsfontosságú, hogy kiváló vászonanyaggal rendelkezzenek, felületük évek múltán se hullámosodjon be, hiszen egy ekkora vászon cseréje komoly kihívás, mivel tömegük esetenként meghaladhatja a 400 kg –ot is.

A kézi működtetésű, vagy más néven manuális vetítővásznak működési elvük alapján két csoportba sorolhatóak. Leggyakoribb, amikor a vetítővászon tokban található egy erős visszahúzó rugó, mely visszacsévéli a vászonfelületet, a másik megoldás pedig a kurblis szerkezet. Elérhetőek már fékezőmechanizmussal ellátott rolós vetítővásznak is, melyek igazán praktikusak, hiszen a visszacsévéléskor a vetítővászon nem csapódik vissza a tokba, hanem szépen lassan húzza vissza magát.

A fix keretes, vagy feszített keretes vetítővásznak főként házimozi használatra vagy elegáns irodákba, tárgyalótermekbe ajánlottak, ahol gyakran vetítünk, vagy az adott falfelületnek semmi más funkciója nincs. (nincs mögötte pl. egy TV vagy kép) A rugalmas vászonanyagnak köszönhetően tökéletesen homogén felületet kapunk.

A hordozható vetítővásznak két nagy csoportját különböztetjük meg: az un. Fold típusú vásznakat, és a tripod vásznakat. A Fold típust jellemzően nagyobb rendezvények lebonyolításakor használjuk a stabil lábazatnak, és az elérhető nagy felületnek köszönhetően. A tripod vetítővászon kisebb rendezvények tökéletes kiegészítő eszköze lehet, hiszen pár másodperc alatt szétnyitható és összecsukható. Mindkét típus jellemzője, hogy személyautóban szállítható, és egyszerűen kezelhető.

Vetítővászon felületek

A felületek területén legnépszerűbb a Home Vision, mely 1.0 –s gain erősítésű, és 120 fokos betekintési szöggel rendelkezik. További jól ismert típusok a Grey HighContrast,White Ice,Perforated,Microperforated  a Coral ez utóbbi a hátulról történő vetítéshez. Mára már elérhetőek olyan felületek is, melyek perforáltak, lehetőséget teremtve ezáltal egy hangszóró vetítővászon mögötti elrejtésére. Így egy otthoni vetítés is valódi mozi élményt nyújt!

A vetítővásznak képarányai

Leggyakoribb képarány még mindig a 4:3 –as, de ez a tendencia pár éven belül fordulni fog, hiszen ahogyan a projektorok is követik a szélesvásznú trendet, úgy a vetítővászon gyártók is efelé fordulnak. Házimozi használatra a 16:9 –es képarány a legmegfelelőbb, irodai alkalmazás esetén pedig a 16:10 –es, ami annak köszönhető, hogy a videokártyák és irodai projektorok jó része ezeket a natív felbontásokat támogatja.



Nincs ilyen termék.
Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Cikkszám
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft