Canor

Canor gyár

A Canor márka immár 25 éve van jelen a high end audio világában. A cég kezdetektől fogva a csöves erősítésre specializálódott és a specialista gyártók világában egyike azon keveseknek, amik nem csak a kész termékekre, de magára a gyártás technológiára is nagy figyelmet fordítanak. 

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

 

A Canor azon kevés gyártó közé tartozik ami egyaránt rendelkezik a kézi, egyedi gyártás feltételeivel és a tömeggyártás eszközeivel. A Canor ugyanis nem csak egy márka, de egyike hifi ipar fontos háttér szereplőinek. A Szlovák cég egy OEM gyártó is, ami elkészíti nagy márkák termékeit és egyúttal alap technológiákat és a high end világban használt speciális eszközöket. Emellett a Canor márkanév alatt a cég mindig is fenntartott egy szűk palettát, néhány fantasztikus ár/érték arányú modellből. 

Canor technológiák

A Canor házon belül rendelkezik a hifi ipar megannyi nélkülözhetetlen gyártástechnológiai eszközével, amelyeket a kisebb high end gyártók az alacsony éves gyártási kapacitásukkal nem engedhetnének meg maguknak. Ennek köszönhető, hogy a márka termékeiben olyan költséges és ritka megoldásokkal találkozhatunk, mint a jelutak közötti furatok, kiforgácsolt sávok, amik segítenek az egyes alkatrészeket még jobban elszigetelni egymástól. Ennek köszönhető az is, hogy a márka erősítői és CD lejátszói olyan precizen megmunkált alumínium előlapokat kaptak, hogy a kijelzőket elfedő sötétített ablakok szinte hézamgmentesen illeszkednek. 

Az iFidelity gyárlátogatása: Passionierte Profis

Gedeon beszámolója: Canor gyárlátogatás