Bluetooth fej- és fülhallgatók

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Bluetooth 4.2 vagy Bluetooth 5?

Hangminőség szempontjából a 4.2 és 5.0 illetve 5.1 verziók hangja között nincsen különbség. 

A Bluetooth 5.0 egyig fontos újítása, hogy egy forrás, vagyis telefon, tablet vagy laptop, egyszerre két eszközzel is tud kapcsolatot tartani. Ennek különösen nagy hasznát veszik a teljesen vezeték nélküli fülhallgatók, amiknél a két fülbe dugott kis eszköz közvetlenül tartja a kapcsolatot a telefonnal. 

Telefonálhatok rajta?

Ma természetes, hogy egy Bluetooth fejhallgató vagy fülhallgató a zenehallgatás mellett telefonálásra is használható.  

Kell hozzá app a telefonra?

Nem kell külön app a Bluetooth fejhallgatók és fülhallgatók használatához, de sok gyártó kínál opcionális alkalmazást.Ezek többnyire, valamilyen kiegészítő szolgáltatást adnak. Néha ezen keresztül lehet a hangszínt, vagy épp a zajcsillapítást bekapcsolni. 

Miért mondja mindenki, hogy a Bluetooth minősége nem olyan jó?

A mai Bluetooth már képesek legalább olyan hangminőség átvitelére, mint amit például a Spotify vagy a Youtube-on hallunk. Ha igazán jó hangminsőégre vágysz, válassz olyan típust, ami rendelkezik Aptx vagy AptHD átvitellel! 

Van egy új formátum, ami egy picivel még jobb. Ez volna az LDAC, amit ma még csak néhány elsőkategóriás fülhallgató támogat és ami még a telefonokban sem általánosan elterjedt. 

Youtube-ra is jó lesz?

A Bluetooth 5.0 megjelenése előtt gyakori panasz volt, hogy Youtube-ot nézve a hang 0,1-0,2 másodperc késésben volt a látottakhoz képest. Ezt a problémát a Bluetooth 5 orvosolta. Tehát ha a fejhallgatód és a telefonod is Bluetooth 5-ös, akkor a rendszered ideális társ Youtube vagy Netflix mellé. 

Akad bármi kérdésed, amit még nem válaszoltunk meg? Írj nekünk a Facebook oldalunkon!