Mo Sound

mo°sound

A mo° sound innovatív audiorendszereket hoz létre hangesztéták számára. Porcelángömb hangfalainkban egyesül a technológia, a rendkívüli hangzás és a porcelánművészet. Tiszta dizájn, autentikus hangzás és folyamatos fejlesztés teszi kiemelkedővé a mo-sound termékeit.

Ne legyél kocka!

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

I. Ing. Ronald Jaklitsch,
mo°sound, Bécs:

A kezdetektől fogva a hangszórók kocka alakúak voltak, Hogyan jutott eszébe a porcelánból készült gömb alakú hangszóró?
RJ: A gömb alak technikailag ideális, mert a hanghullámok interferencia nélkül verődnek vissza a belső falról. De milyen anyagból lehet egy nagyon kemény, alacsony rezgésszámú hangszórót készíteni? üreges gömböt, teljesen egyenletes falvastagsággal? Talán csak egy van: a porcelán.

Mik voltak az első reakciók a "kerek" ötletedre?
RJ: Néhányan úgy érezték, mintha egy biciklit akarnék építeni szögletes gumikkal. Másoknak ugyanez az ötletük volt, de a kivitelezésben kudarcot vallottak. A gömböt, ezt az egyszerű formát nehezebb elkészíteni, mint bármely másikat. Ez volt a kör fordított kvadratúrája, a doboz "gömbölyítése".

Megcsináltad. Elégedett vagy?
RJ: Ez a "bicikli" jobban szól, mint az összes többi, amit hallok errefelé tekeregni.

Forradalmi!
RJ: Igazából nem szívesen járulok hozzá a történelmi léptékű fogalmak inflációjához. Mondjuk inkább azt, hogy innovatív.

Nyilvánvaló azonban, hogy nem voltál elégedett az innovációval.
RJ: Igen, maximalizmusban szenvedek. Jobb, nagyobb csúcskészülékeket akartam. Amikor az Augarten azt mondta, hogy kipróbálják, nagyon izgatott voltam. Elértük a lehetőségek határait. De az Au garten is maximalisták. Azt akarták, hogy teljesen zökkenőmentes öntést akartak, ami csak csak a bonyolult technológiával lehet elérni.

Megcsináltátok, és ez tiszteletre méltó. Milyen nagy lesz a következő hangszóród?
RJ: Ez nem a méretről szól. Van egy ideális méret. a tökéletes hangzáshoz. Ennek a mértéknek a megtalálása és ennek a formának a megalkotása azt jelentené, hogy találunk egy esztétikai és zenei igazságot. A szépségről van szó és a zenéről.