Bluetooth hangfalak

A zenehallgatás legegyszerűbb módja a Bluetooth hangfal...

A Bluetooth hangfalakat használhatod okostelefonnal, tablettel vagy laptoppal. Hallgathatsz rajtuk Spoify-t. Megszólal rajtuk a Facebookon, Youtube-on, TikTok-on és Instagramon nézett videók hangja is.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Bluetooth 4.2 vagy Bluetooth 5?

Hangminőség szempontjából a 4.2 és 5.0 illetve 5.1 verziók hangja között nincsen különbség. A Bluetooth 5.0 egyig fontos újítása, hogy egy forrás, vagyis telefon, tablet vagy laptop, egyszerre két eszközzel is tud kapcsolatot tartani. Így például egy újabb generációs telefon képes lehet egyszerre két Bluetooth hangfalon megszólaltatni ugyanazt a zenét. 

Van benne akkumulátor?

Azokat a modelleket, amelyek rendelkeznek saját, beépített akkumulátorral a hordozható hangszórók között találod. 

Kell hozzá app a telefonra?

Nem kell külön app a Bluetooth hangfalak használatához. Azok a hangfalak amelyek külön alkalmazással is rendelkeznek, valamilyen kiegészítő szolgáltatást adnak. Ez legtöbbször 3-5 sávos hangszín szabályozást, esetleg több hangszóró csoportos megszólaltatását teszi lehetővé.

Miért mondja mindenki, hogy a Bluetooth minősége nem olyan jó?

A mai Bluetooth már képesek legalább olyan hangminőség átvitelére, mint amit például a Spotify vagy a Youtube-on hallunk. Ez nem rossz, de van jobb is. Nagyon sok mai telefon, tablet és egyéb forrás rendelkezik aptX kompatibilitással. Ha ilyen eszközt kötünk össze egy szintén aptX képes hangfallal, akkor a kapott hangminőség már közel CD minőségű lesz. Ez a minőség már nagyon jó. Van egy új formátum, ami egy picivel még jobb. Ez volna az LDAC, amit ma még csak néhány elsőkategóriás fülhallgató támogat és ami még a telefonokban sem általánosan elterjedt. 

Youtube-ra is jó lesz?

A Bluetooth 5.0 megjelenése előtt gyakori panasz volt, hogy Youtube-ot nézve a hang 0,1-0,2 másodperc késésben volt a látottakhoz képest. Ezt a problémát a Bluetooth 5 orvosolta. Tehát ha a hangfalad és a telefonod is Bluetooth 5-ös, akkor a rendszered ideális társ Youtube vagy Netflix mellé. 

Akad bármi kérdésed, amit még nem válaszoltunk meg? Írj nekünk a Facebook oldalunkon!