Acoustic Energy

Acoustic Energy AE120 álló hangfal

Az Acoustic Energy története 1987-ben indult, amikor Phil Jones a hifi élettel teli nyugat Londonban, elkészítette az első alumíniummembrános hangfalát. Ezt eredetileg csak saját, studió használatra szánta, ám az alumínium membránja miatt gyors, és a hosszútávú terhelést is remekül tűrő hangfalért egyre többen kérlelték Jonest, aki végül elkészített egy sorozatot az AE1-ből, amit még mindig csak szigorúan studio monitornak tekintett. Ám a hangfalra csakhamar lecsaptak a zenerajongók, és az Acoustic Energy alkalmi hangfal műhelyből egy csapásra London leggyorsabban növekvő hangfalgyártója lett. 

Acoustic Energy gyár és irodaház

A gyártó a kilencvenes években sorra halmozta a sikereket, miközben a nagyobb volumenű gyártásthoz már tengerentúli partnert is igénybe vettek. A gyár, raktár és tervező iroda időközben a zajos Londonból Cirencesterbe költözött. 2021-ben újabb mérföldkőhöz érkezett a a csapat, amikor Cirencestertől alig 10 mérföldre, egy Tetbury melletti, csendesebb telephelyre költözött a cég. 

2017-ben a 30 éves cég újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor a céget annak vezetősége kivásárolta a korábbi befektetőtől, és így a ismét teljes mértékben angol tulajdonú lett. A cég útját már 20 éve egyengető és a termékeket megálmodó csapat az elmúlt években teljesen megújította a kínálatot. Az új modellek közös jellemzője a letisztult formavilág mellett, hogy igyekeznek a hifi rajongók által régóta ismert  taktikákat is felhasználni, mint például az álló hangfalak aljában már gyárilag elhelyezett, rezgés csillapító töltet. A különböző modellcsaládok az adott ársávban legjobb hangzást biztosító technológiák köré épülve, hosszú távon is megbízható, az otthonodat évtizedeken át zenével, filmmel megtöltő társaid lesznek. 

A kínálat:

Az Acoustic Energy kínálatában az AE1 aktív monitor mellett, ma három hangfal családot találunk, amelyek saját árkategóriájukban igyekeznek a lehető legtöbbet nyújtani. 

A 100 mkII család hangszórókészlete kipróbált technológiákra épít, selyem dóm magassugárzókat és papír mély/közép hangszórókat használ, a kategória talán legigényesebb hangdobozaiba építve. 

A 300-as család az Acoustic Energy márkát megalapozó, alumínium membrán technológia köré épül, aminek legújabb generációja már több rétegű, alumínium-kerámia hangszórókat haszálva igyekszik a márkára jellemző, rendkívüli dinamikát egyesíteni napjaink nagyfelbontású felvételeihez szükséges pontossággal, részletgazdagsággal. 

Az 500-as család az Acustic Energy történetének legmerészebb típusa, hiszen egy széles vásárlóközönség számára elérhető árkategóriában alkalmaz egy ma még rendkívül ritka megoldást, a szénszálas dóm magassugárzót. Ez, kombinálva a szintén carbon membrános mély/közép hangszórókkal és a gyártó által már régóta használt, csillapító réteget is magába foglaló hangdobozokkal, rendkívüli dinamikát, gyors és pontos hangokat kínál, könnyen elhelyezhető, karcsú dobozokban.