AE 500 sorozat

Acoustic Energy Logo

Az AE500 modellek legnagyobb újítása a szénszálas magassugárzó, ami a fém dómok hatékonyságát és a selyem dómok csillapítását ötvözi. Ez az új 25mm átmérőjű dóm villámgyors, természetes hangjával varázsolja el a hallgatót. A magassugárzó alumínium öntvény hullámterelőben kapott helyet, ami egyúttal közelebb is helyezi a magas hangok forrását a középtartományéhoz. 

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Az Acoustic Energy kínálatának csúcsát az új AE500-as család képviseli, amely az angol márka hagyományai mellett számos merész újítást is bevezetett.

Acoustic Energy AE509

Az új, 125mm átmérőjű mély/közép hangszórók nagy, 35mm átmérőjű lengőtekercse átlag feletti teljesítményt és hőkezelő képességet biztosít a hangszórónak. Így nyújthat az új membrán az Acoustic Energy hangfalakra jellemző, széles dinamikatartományt, pontos mélyeket, miközben a rendszer kiaknázza a könnyű szénszálas anyagban rejlő előnyöket, a tiszta, színezetlen megszólalást és gyors tranzienseket. 

Az 500-as család jellemzője a RSC (Resonance Suppression Composite) avagy doboz-a-dobozban felépítés, aminél a hangfaldoboz külső és belső MDF rétege között egy tömör csillapító anyagréteget,  bitument találunk. Ez a Reference családban már bevált és azóta tovább finomított technika, jelentős mértékben csökkenti az oldallapok nem kívánatos rezgéseit, így a hangfalak a méretüket is felülmúló, fegyelmezett, energikus produkcióra képesek. 

A keresztváltóban nagyfeszültségű polipropilén-film kondenzátorok és légmagos tekercsek gondoskodnak minden kritikus áramköri helyen az optimális jelelosztásról. 

Az 500-as család tagjai három színben, zongorafényű fehér, zongorafényű fekete és lakkozott amerikai diófa kivitelben érhetők el.

Az AE500-as hangfalakban az Acoustic Energy a rá jellemző dinamikát varázslatos természetességgel ötvözi. Az új modellek mind műszaki megoldásaikban, mind mértéktartó, kidolgozott dizájnjuk révén maradandó értéket képviselnek. Ez az, amit az Acoustic Energy vásárlói az elmúlt 30 évben megszoktak és amit elvárnak.