Fyne Audio hangfalak

FYNE Audio

A koncentrikus hangszóró építés mesterei több évtizednyi közös munka után a FYNE Audio márkanév alatt folytatják munkájukat. A FYNE Audio termékei megmutatják, hogy milyen is az, amikor a skóciai hangfalgyártás nagyjai szabad kezet kapnak a tervezésben! 

Ezeknél a kereskedőknél tudod meghallgatni a Fyne Audio hangfalait

FYNE demó helyszínekA Fyne Audio alig pár éves, ám a hét fős alapító gárda már így is több mint 200 év szakmai tapasztalattal büszkélkedhet! Vagyis egytől-egyig a hangfalépítés veteránjai, akik sikeres, nagy, brit gyárakban szívták magukba a szakma minden apró trükkjét.

A Fyne Audio születése, ha úgy tetszik, a szakma nagyjainak válasza korunk változó hifi világára. Arra a világra, amiben sok gyártó márkanévvé zsugorodik és jó nevű európai üzemek feladatát veszik át távol-keleti gyárak. Egy csapat szembefordult ezzel a trenddel, hogy megvédje a helyi tudást és munkahelyeket, megvédje a skót hangfalgyártást. Így nem csak a hifi iránt elkötelezett befektetőket, de még a skót államot is maguk mögé állították az új gyár alapításában. A Fyne Audio ma még új, de látva a tempót, ahogy egyetlen év leforgása alatt felépítették a kínálatot, még nekünk is leesik az állunk. Pedig láttuk, hogy milyen nagy nevek állnak a cég mögött. Ha Tim Lount vagy Dr. Paul Mills neve ismerősen cseng, az nem véletlen. Mégis megdöbbentő, hogy az elmúlt 12 hónapban a cég bemutatott egy valóban lélegzetelállító 22000 eurós csúcsmodellt, egy hét tagból álló belépő szériát, öt modellt számláló, igényes középkategóriás családot, három aktív mélysugárzót és nemrég két, komoly audiofil igényekre hangolt, álló hangfalat is. Mindezt úgy, hogy létrehozták a cég skóciai gyártóbázisát, kiépítették a beszállítói kapcsolatokat és a működéshez szükséges háttér infrastruktúrát. Mindeközben pedig, a gyártásba kerülő hangfalak sorra gyűjtik a díjakat és öt csillagos teszteredményeket. Tovább a teljes cikkhez