F700 széria

BEMUTATJUK AZ F700 SOROZATOT

Kifinomult, elegáns és erős, a Fyne Audio F700 sorozata az új minőségi és esztétikai méterrúd a hangsugárzók közt. A Fyne Egyesült Királyságban készült innovatív point source IsoFlare hangszóróival és BassTrax Tractrix diffúzor rendszerével épített három-utas F700 sorozat a Fyne Audio zászlóshajójából, az F1 hangsugárzóból átemelt technológiával egy elérhetőbb konstrukciót teremt a modern otthon számára.

Az izotrópikus energiát kibocsátó point source hangszórók, a magnézium kompressziós magashang-sugárzók, a neodímiumos mozgatás és a kriogenikusan kezelt keresztváltók már érezhetően utalnak az egységben alkalmazott extrém technológiák sorára. A legfinomabb rétegelt nyírfából épített, hajlított, hangolt ikerkamrás dobozok, a Tractrix profilos diffúzorral integrált masszív, egészen-fém lábazat, és a pazar zongoralakkozott felület a tartózkodó luxust formálja meg a külsőt illetően.

Az eredmény a modern hangsugárzó rendszerek egy példátlan műszaki tulajdonságokkal rendelkező, kiemelkedő esztétikájú és teljesítményű sorozata, melyet a Fyne Audio csapatának a világ élvonalába tartozó hangsugárzók megtervezésében szerzett több évtizedes tapasztalata hozott létre.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

HANGDOBOZ

Az F700 sorozat kézzel épített dobozainak egyedien alkotott formáit úgy tervezték, hogy a fülnek és a szemnek is kellemes élményt nyújtsanak. Minden egyes panel íve precíz kalkulációk mentén alakítva szórja szét az állóhullámokat, lehetővé téve a legkifinomultabb zenei részletezést, a nagy kiterjedésű belső merevítés pedig megerősíti az üreg hangtani neutralitását. A szélsőségesen alacsony hangszínezésének okán kiválasztott nagysűrűségű rétegelt nyírfából készült doboznak komplex, ikerkamrás hangolási rendszere van. Mindegyik doboz aprólékos munkával készül, kívül-belül kínosan szigorú minőségi követelményeknek megfelelően. Fekete, fehér, illetve diófa színű furnéron alkalmazott, tékozló, magas-fényű zongoralakkozása méltó befejező vonása az F700 fenséges esztétikájának.

KERESZTVÁLTÓ

Az F700 sorozat keresztváltója a világ legkitűnőbb audio alkatrészei összeválogatásának és a Fyne több évtizedes áramkör-tervezési tapasztalatának terméke. Az eredmény egy lenyűgözően semleges keresztváltó, mely alacsony veszteségű tekercsek, kiváló minőségű Claritycap kondenzátorok, és a lehető legtisztább jelutak érdekében nagy tisztaságú ezüsttel bevont Van den Hul® kábelek felhasználásával készült. Minden F700 keresztváltója kriogenikus kezelést kapott. Ez a rendkívül alacsony hőmérsékletre hűtés, és lassú felengedés folyamata, mely az alkatrészekben, a kábelekben, és a forrasztásokban is megszünteti az anyagfeszültséget, maximalizálva a jelátvitelt és a hang átlátszóságát is növeli. A kettősen kábelezett csatlakozó panel aranyozott összekötőkábelekkel és prémium minőségű aranyozott csatlakozóaljzatokkal készül. Az ötödik csatlakozó földelés céljára szolgál, mely megakadályozza a rádiófrekvenciás interferenciát a finom részletek elfedésében.

BASSTRAX PORT RENDSZER

Minden F700 modell integrált részét képezi a Fyne Audio zászlóshajójának BassTrax Tractrix diffúzor basszus port rendszere. A tágas, lefele néző nyílás, a matematikai úton megalkotott Tractrix kúpos diffúzor profillal 360 fokban teríti szét az alacsonyfrekvenciás hullámfrontot. Eredményképp egy bármely szobában felülmúlhatatlan basszusintegráció, mely a nagyméretű reflexes dobozok mélységét és nagyságrendét kínálja, a basszus potenciális kivirágzása nélkül, melyet tipikusan a reflex rendszer és a szoba interakciói szoktak okozni. Az okos tervezés a tradicionális hangsugárzókhoz képest rendkívüli módon csökkentette az F700 sorozat pozicionálási kényességet, lehetővé téve a könnyű szobai elhelyezést, esztétikai és gyakorlati szempontokat is figyelembe véve.

HANGSZÓRÓ TECHNOLÓGIA

Minden egyes F700 modell szíve az IsoFlare™ point source hangszóró. A Fyne zászlóshajójából, az F1 szériából átemelt technológia, az IsoFlare egység, mely egy 25 milliméter átmérőjű magnézium diafragmás, kompressziós magashang-sugárzó, koaxiálisan beépítve egy potens, többszálas merevítésű kónusszal és FyneFlute peremmel rendelkező mélyközép hangszóró közepébe.

A nagy teljesítményű kompressziós magashangszórók a valódi pontszerű forrás izotrópikus sugárzását nyújtja felülmúlhatatlan hangkép-alkotással, és egyenletes frekvencia átvitellel. A neodímiumos mozgatás, a szellőztetett hátsó kamrákkal és a fém oszloprésszel hatékonyan vezeti el a hőt, kiváló terheléstűrést biztosítva. A diafragmáról közvetlenül elszármazó hangot egyedi geometriával rendelkező nagyfrekvenciás hullámterelő segítségével hangolták szakembereink, elképesztően kiegyenlített frekvencia átvitelt elérve 30 kHz felett is.

Az IsoFlare mélyközép hangszórója és az állódobozos modellek segédhangszórói a Fyne szabadalmazott többszálas merevítésű kónuszát használja, melynek párját ritkítóan természetes hangzású középtartománya és tranziens hangindítása elképesztően gyors. Az egyedi FyneFlute perem a kónusz energia hatékony csökkentésére lett formálva, a mély hangok színezéséből és a középfrekvenciás mikro-részletekből származó nemkívánatos rezonanciák megszüntetésének érdekében. Az erőteljes mozgatószerelvény része egy fluxus-fókuszáló mágnes az alacsonyfrekvenciás érzékenység növeléséhez, melynek eredményeképp olyan

7 éves jótállás a Fyne Audio Skóciában gyártott hangfalaira