F1 széria

BEMUTATJUK AZ F1-10-T

Az F1-10 az első modell a high end F1 szériánkban. Egyedi tervezése és innovatív tulajdonságai kiemelkedőek. A robusztus, 16 kg tömegű lábazattól a doboz előlapján és tetején látható összetett diófagyökér mintázaton át a hangsugárzó egység minden egyes eleme gondos megfontolás eredménye, melyet a lélegzetelállító audio élmény és a fényűző esztétikai vonzerő víziója vezérelt.

Külső kivitele káprázatos, magas-fényű diófa, az egység elő- és tetőlapján pompás diófagyökér berakással. A nagy-sűrűségű, préselt, rétegelt nyírfa és a terjedelmes belső merevítés kivételes szerkezeti szilárdságot biztosít az alacsony hangszínezettség megvalósításának érdekében.

A nehéz, mart alumínium emelvény páratlan stabilitást biztosít a precíz alacsonyfrekvenciás teljesítmény és nagyfelbontású finom-részletezés eléréséhez, valamint integrálja a reflexnyílási energiát a szobába. A nagy teherbírású, felülről állítható tartókúpok lehetővé teszik a pontos szintezést, a mart alumíniumból készült csészék pedig védelmet nyújtanak a fa padlózatok számára.

A Fyne Audio skóciai gyárában készített hangfalakat 7 éves jótállással forgalmazzuk. 

7 éves jótállás a Fyne Audio Skóciában gyártott hangfalaira

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

ISOFLARE POINT SOURCE HANGSZÓRÓK

A FYNE AUDIO 10 collos (250mm) IsoFlareTM hangszórói point source rendszerben működnek, melyben a mélyközép és a magasfrekvenciás egységek egyazon középponton találhatók. Kiváló sztereó képalkotást biztosítva még tengelyen kívüli elhelyezéssel is, az egység az energiát izotrópikusan, állandó irányítottsággal közvetíti, követve a hangszóró kónuszának ívét. A hangalkotás ily módon egy pontban történik, egy valódi gömbszerű hullámfrontot létrehozva. Ez megőrzi a komplex hangok harmonikus struktúráját, újrateremtve a valódi akusztikus hangteret. Teljes energiaintegrációt nyújtva a keresztváltási ponton, a hangsugárzó még kevésbé függ a szobai elhelyezéstől.

A magasfrekvenciás egység részét képezi egy rendkívüli merevségű 3 collos titán HF diafragma a sima és feszültségmentes hangképzés érdekében, és méretes neodímium mágnesének szellőztetett hátsó kamrája az alacsony frekvenciákat jóval a keresztezési tartomány alá helyezi. Ez lehetővé tesz egy rendkívül alacsony, 750 Hz-es keresztezési pontot, utat engedve az énekhangok realisztikus ábrázolásának.

A nagyteljesítményű, Kapton csévetestes, élre-tekert alumínium hangtekercset az alacsony torzítás érdekében rézből készült Faraday-gyűrű egészíti ki. A gyűrűs hullámvezető tágulási aránya és geometriája számítógépes optimalizáláson ment keresztül a lineáris frekvencia átvitel és a belső visszaverődések elkerülése érdekében.

Az alacsonyfrekvenciás részen a szálmerevített papír kónusz szolgáltat természetes hangzást és tiszta tranziens viselkedést a középtartományban. A duplagyűrűs szövet perem hatékonyan és késések előidézése nélkül szünteti meg a kónusz-energiát. A nagy erejű alacsonyfrekvenciás mozgatórendszer ferrit mágnest és négyzetes keresztmetszetű réz hangtekercset alkalmaz alumínium csévetesten, a teljesítmény disszipációt elősegítendő. A teljes egység merev alumíniumkosarat kapott a nemkívánatos vibrációk elkerülésének érdekében, és rugalmas csillapító gyantával a belső merevítéshez lett erősítve.

BASSTRAX TRACTRIX DIFFÚZOR RENDSZER

Az F1-10 lefelé néző reflexnyílást és ikerkamrás reflexterhelést alkalmaz. Ez a terhelési technika kiterjeszti a hangolási frekvenciát a kónusz kitérését csökkentendő, és hangtompítóként funkcionál a fő belső nyílás által keltett állóhullámok megfékezéséhez.

A nyílás alatt a hangsugárzó talapzatában helyezkedik el a BassTrax™ Tractrix profilos diffúzor (szabadalom benyújtva), mely az egyszerű hullámenergiát 360 fokos gömbszerű hullámfronttá alakítja, az energiát egyenletesen integrálva a szobába. Ez csökkenti a hangsugárzó kényességét a szobai elhelyezés tekintetében.

A Tractrix profil korábban a Voight által épített tölcséres hangsugárzókon került alkalmazásra az 1920-as években, de ilyen típusú diffúzorhoz való alkalmazása újdonságnak számít. A BassTrax™ Tractrix profil a terjedő hullámfront minden keresztezési pontján 90 fokot tart fenn, így akadályozva meg a visszaverődéseket.

A KERESZTVÁLTÓ

A keresztváltó kifogástalan minőségű precíziós alkatrészeket tartalmaz, mint például alacsony veszteségű alacsonyfrekvenciás laminált magos tekercsek, nem-induktív, vastag rétegű ellenállások, és a legkiválóbb minőségű Claritycap nagyfrekvenciás polipropilén kondenzátorok. A tervezés számítógépesen optimalizált, és a finomhangolás kritikus meghallgatásokkal történik. A WBT Nextgen™ kiváló minőségű, aranyozott csatlakozói és a Neotech™ PC-OCC belső kábelei garantálják a példásan átlátszó jelátvitelt.

Minden egyes F1 keresztváltója kriogenikus kezelést kapott. Ez a rendkívül alacsony hőmérsékletre hűtés, és lassú felengedés folyamata, mely az alkotóelemekben, a kábelekben, és a forrasztásokban is megszünteti az anyagfeszültséget, maximalizálva a jelátvitelt és a hang átlátszóságát is növeli.

A keresztváltó kábelezése kézzel történik rostlemez panelre, a vibrációk minimalizálásának érdekében, a földelési csatlakozó pedig megakadályozza a rádiófrekvenciás interferenciát a finom részletek elfedésében. Az egység magasfrekvenciás energia és jelenlét szabályzására szolgáló kezelőszervekkel is el van látva.