Kiegészítő információk az indoklás nélküli elállás jog kapcsán:

Kiegészítő információk az indoklás nélküli elállás jog kapcsán:

A fogyasztó jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől akkor is, ha az átvett termék csomagolását kibontotta. Nem gyakorolhatja azonban a fogyasztó a csomagolás felbontása esetén az elállás jogát a 45/2014. sz. kormányrendelet 29. §-ában meghatározott esetekben, így pl. lezárt csomagolású higiéniai termékek, illetve lezárt csomagolású CD, DVD, vagy szoftver esetében.

Konkrét kivételek az indoklás nélküli elállási lehetősége alól:

  1. Minden hallójáratba illeszkedő fülhallgató. Vagyis az in-ear modellek, amelyek közé tartoznak a ma népszerű TWS avagy True Wireless (teljesen vezeték nélküli) típusok is. Ezek a hallójáratba illeszkedő jellegüknél fogva higiéniai termékek.
  2. Hanghordozókra, vagyis CD és hanglemezekre (köznyelvben bakelit) a kibontás után már nem érvényesíthető az indoklás nélküli elállás joga.
  3. Egyedi megrendelésre készült, csatlakozókkal ellátott kábelek.

A fent említett termékek kivételes státusza természetesen csak az indoklás nélküli elállásra vonatkozik. A termék gyártási hibájából fakadó jogok változatlanul érvényben vannak ezeknél a termékköröknél is.

Kiegészítés:

Célunk, hogy az általunk forgalmazott termékek minden esetben a lehető legjobbat nyújtsák vásárlóink számára. Webshopunkban bontott csomagolású terméket csak a Piactér aloldalunkon, extra kedvezménnyel kínálunk. Mivel mind a hazai és európai gyakorlat szokások és szabályok, valamint saját határozott véleményünk szerint is, egy egyszer már fülbe próbált, hallójáratba illesztett termék újra-értékesítése higiéniai szempontból elfogadhatatlan, ezért mi semmilyen esetben nem forgalmazunk bontott, kipróbált, használt hallójáratba illeszkedő termékeket!