Kiegészítő információk az indoklás nélküli elállás jog kapcsán:

Kiegészítő információk az indoklás nélküli elállás jog kapcsán:

A fogyasztó jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől akkor is, ha az átvett termék csomagolását kibontotta. Nem gyakorolhatja azonban a fogyasztó a csomagolás felbontása esetén az elállás jogát a 45/2014. sz. kormányrendelet 29. §-ában meghatározott esetekben, így pl. lezárt csomagolású higiéniai termékek, illetve lezárt csomagolású CD, DVD, vagy szoftver esetében.

Konkrét kivételek az indoklás nélküli elállási lehetősége alól:

  1. Minden fejhallgató és fülhallgató, valamint ezeknek fülpárnái, illesztékei, mivel ezek higiéniai termékek. 
  2. Hanghordozókra, vagyis CD és hanglemezekre (köznyelvben bakelit) a kibontás után már nem érvényesíthető az indoklás nélküli elállás joga.
  3. Egyedi, vásárlói megrendelésre gyártott termékek, valamint egyedi hosszra vágott kábelek.
  4. Szereletlen csatlakozók vagy kábelek, abban az esetben ha azok már egyszer felszerelésre, vagy beépítésre kerültek. 

A fent említett termékek kivételes státusza természetesen csak az indoklás nélküli elállásra vonatkozik. A termék gyártási hibájából fakadó jogok változatlanul érvényben vannak ezeknél a termékeknél is.

Kiegészítés:

Célunk, hogy az általunk forgalmazott termékek minden esetben a lehető legjobbat nyújtsák vásárlóink számára. Webshopunkban bontott csomagolású terméket csak a Piactér aloldalunkon kínálunk, extra kedvezménnyel. Mivel mind a hazai és európai gyakorlat szokások és szabályok, valamint saját határozott véleményünk szerint is, egy egyszer már fülbe próbált, hallójáratba illesztett termék újra-értékesítése higiéniai szempontból elfogadhatatlan, ezért mi semmilyen esetben nem forgalmazunk bontott, kipróbált, használt hallójáratba illeszkedő termékeket!