Mozgómágneses hangszedők VM széria

Az Audio-Technica 1962 óta gyárt hangszedőket, 40 évvel ezelőtt pedig forradalmasította a mozgómágneses hangszedők gyártását egy nemzetközileg szabadalmaztatott „Dual-Magnet” technológia bevezetésével. Ezt a nagy sikerű formát felhasználva készült a most bemutatkozó új sorozat is. A VM széria egyesíti magában a gyártó sokéves tapasztalatát és örökségét, valamint lehetőséget kínál az analóg technológia finomságainak egyéni megtapasztalására.

VM Hangszedők és cseretűk: Pdf

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

A VM széria kilenc alaptípust foglal magában, mely három különböző hangszedő test és hét tű kombinációjából épül fel. Optimális megoldást kínálva a monó, sztereó és akár a 78-as „Shellac” felvételek lejátszására. Emellett fő erénye, hogy lehetőséget kínál a fejlesztésre, a tapasztalatok bővítésére, azáltal, hogy a tűk kompatibilisek, tehát szabadon cserélgethetők a hangszedőtesteken.

Öntött alumíniumból készült a 700 sorozat teste, nagy sűrűségű műanyagból öntötték az 500-as sorozat, valamint a 600-as mono testet. A hét tű megmunkálásában és anyagában tér el egymástól: Kúpos (Conical Bounded), 3-mil Kúpos (3mil Conical Bounded), Elliptikus (Elliptical Bounded), egy tömbből csiszolt elliptikus (Elliptical Nude), MicroLine™, Shibata gyémántos és Special Line Contact típusokból áll fel a sor. A VM széria megalkotásakor a fő irányelv a kísérletezés lehetőségének a biztosítása volt, így a felhasználók maguk szerezhetnek tapasztalatokat a különbségekről, hangzásbéli eltérésekről azáltal, hogy a tűket szabadon cserélhetik a választott hangszedő testen. Ez a rugalmasság termeti meg a lehetőségét, hogy optimális, személyre szabott hangzású rendszert alakíthasson ki minden felhasználó, a saját ízlése szerint.

Minden hangszedő az Audio-Technica által szabadalmaztatott „Dual Magnet” alapra épül, mely másolja a lemezvágó fej „V” alakú mágneseinek az elrendezését. A mágnesek így a legoptimálisabb pozícióba kerülnek a barázda jobb és bal oldala felett. Ez megteremti a lehetőségét annak, hogy a bal és a jobb csatorna elválasztása tökéletesen megvalósulhasson, emellett jobb sztereó hatást, frekvenciaátvitelt, és pontosabb követést eredményezzen.

Mindezek mellett a VM sorozat oxigénmentes rézből készült tekercseket használ (6N-OFC), amely 99,99997%-os tisztaságú oxigénmentes rézből készül, így a lehető legtöbb információ felvételére képes a barázdából, nagy felbontású, erőteljes, tiszta hangzást kínálva.