Nordost Pro kábelek - megszünt

Nordost Ax Angel – Jó felvételhez jó kábel kell!

A high end hi-fi kábeleiről ismert Nordost legújabb termékcsaládja zenészeknek készült, hogy végre ők is kihasználhassák azokat az előnyöket, amiket a zenerajongók már évtizedek óta élveznek! Az Ax Angel kábelek az amerikai gyártóra jellemző, egyedi technológiákat végre a stúdióban és a színpadon is bevethető formába öntik!

A 24 éve megalapított Nordost egy a repülőgépiparban és az űrrepülőgép-programban szerzett tapasztalatokra épített vállalkozás, ami az elmúlt két évtizedben folyamatos fejlesztések révén tört be az hifi szakma egyre magasabb és magasabb köreibe. A gyártó az iparágban alkalmazott legszigorúbb műszaki ellenőrzés mellett dolgozik. Ennek is köszönhető, hogy ma a high end hifi világ mellett az egészségügy a Nordost legnagyobb megrendelője.

A cég az elmúlt két évtizedben számos, komoly újítással állt elő. Ezek közül az egyik leggyakrabban emlegetett a Micro Mono-Filament, ami nagyon leegyszerűsítve egy spirális szál, ami elválasztja egymástól a klasszikus vezető magot és szigetelést. Persze itt semmi sem klasszikus, vagy hagyományos. A Nordost ugyanis nem csak a vezeték vastagságára és a nyersanyag minőségére figyel. A réz vezetőt fedő ezüst bevonat ideális vastagságára is saját receptje van az amerikai gyártónak. Ahogyan FEP (fluorozott etilén-propilén) rétegek és a külső, kopásálló réteg aránya is pontosan meghatározott. Sok-sok év fejlesztése rejlik minden termék mögött.

Az Ax Angel nem luxuscikk, hanem praktikus eszköz!

Az Ax Angel tervezésénél a Nordost nem csupán „bedobta” a piros kábelbe a már kipróbált és bevált technológiákat, hanem azokat a feladathoz igazította. A cég mérnökei pontosan tudják, hogy amíg a high end hifi vásárlók akár a padlótól is igyekeznek elválasztani kedvenc kábeleiket, addig a stúdióban vagy egy koncerten a vezeték sokszor komoly hangnyomásnak, vagyis rezgésnek és számos egyéb, külső hatásnak lesz kitéve. Éppen ezért, a kábel egészét mechanikailag is hangolták, tehát a nagyobb igénybevételhez, erős rezgésekhez igazították az szerkezetet. Itt nem pusztán lépésállóságra kell gondolni, ami sokszor csak annyit jelent, hogy az olcsó kábel tovább vezeti az áramot azután is, hogy véletlenül áttolták rajta a kiskocsit! Az Ax Angel hangot befolyásoló tulajdonságai akkor sem változnak, ha a kábelt egy közeli hangszóró, vagy hangszer hangja erősen rázza. Vagyis, nem az esetleges terhelések túléléséről van itt szó, hanem a kábelt biztosan érő erők, hatásának minimalizálásáról!

Minden számít!

A kábelezés kapcsán gyakran felmerül, hogy hiába is vesszük meg a legjobb kábelt, attól még az erősítőkben és elektronikákban nem lesz „olyan” a drót és ezzel látszólag hiábavaló az erőfeszítés. Ez azonban nem igaz. A valóság az, hogy amikor egy erősítő, pedál vagy hangszer mellett döntünk, akkor annak az egészét választjuk. Belső kábelezésével együtt! Ami a „dobozon belül történik” az mind alaposan meg lett tervezve! Ám a padlón futó kábel útját többnyire nem mérnökök tervezik, hanem maga az élet. Amint a dobozból kijut a jel, és egy kábelen futva kilép az ismeretlenbe, avagy rezgésekkel teli „elektromágneses vadonba”, a megfelelő árnyékolás és rezgéscsillapítás, hirtelen felértékelődik! A jó minőségű vezető pedig kinccsé válik, ami engedi, hogy drága és szívünknek kedves hangszerünk vagy kiegészítőnk, tudásának legjobbját nyújthassa!

Ha szeretnéd tudni, mire is képes kedvenc hangszered, tedd próbára!

Nincs ilyen termék.
Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Cikkszám
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft